Linkovi

Stiv Blejk bez greške - 2004-03-26


Klipersi su se prilièno obrukali protiv jednog od najslabijih timova lige Vašington Vizardsa i zabeležili šesti uzastopni poraz, èime su izjednaèili najgoru seriju neuspeha ove sezone. Do konaènih 103:94 Vizardsi su došli najviše zahvaljujuæi Leriju Hjuzu, koji je 24 od ukupno 30 poena postigao u prvom poluvremenu, i uz to izjednaèio rekord karijere sa 12 skokova. Tek peti put ove sezone Vizardsi su imali na okupu udarni trio Hjuz-Stekhaus-Arinas, ali je u samoj završnici, odluèujuæe poena postizao ruki sa Univerziteta Merilend, Stiv Blejk. On je za 18 minuta ubacio 17 poena, bez promašaja iz igre i sa linije slobodnih bacanja, imao 4 asistencije i 2 ukradene lopte. Sedam poena ubacio je u poslednja èetiri minuta. Stekhaus je završio sa 20 poena i 6 skokova, a Arinas sa 11 koševa i 6 asistencija. Predrag Drobnjak igrao je samo pet minuta, bez uèinka.

Derbi veèeri izmeðu San Antonija i Detroita pripao je domaæim Sparsima – 84:75, a odluka je pala u poslednjoj èetvrtini, kada je na sedam razlike za zvaniène šampione Ben Valas zbog protesta zaradio iskljuèenje. Usledila je serija San Antonija 6:0 i domaæi su stekli nedostižnih 13 poena prednosti. Ðinobili sa 17 poena bio je najefikasniji u timu Sparsa, Parker je uz 16, imao 7 asistencija, a Tim dankan 13 poena i 12 skokova. Kod Pistonsa, Rašid Valas 17 poena i 14 skokova, a Darko Milièiæ ponovo nije ulazio u igru.

Željko Rebraèa zbog obnovljene povrede leða ponovo nije igrao za Atlantu, ali su Hoksi u svojoj dvorani pobedili Nju Orleans bez Berona Dejvisa – 84:76. Bob Sura je svoj 31. roðendan proslavio novim «dabl-dablom»: 23 poena i 15 skokova, što mu je ujedno i rekord karijere. Od trejda u Atlantu, veteran sa Florida Stejta pruža najbolje partije u devetogodišnjoj NBA karijeri (13,9 poena, 7,8 skokova i 4,5 asistencija za 33,7 minuta po meèu na 17 utakmica).

XS
SM
MD
LG