Linkovi

U Beogradu obeležena godišnjica NATOovog bombardovanja - 2004-03-24


U prepunoj crkvi, parastosu su prisustvovali èlanovi vlade predvoðeni premijerom Vojislavom Koštunicom, kao i stotinak poslanika, koji su se prethodno okupili u Skupštini Srbije, odakle su peške otišli do crkve Svetog Marka. Inaèe, danas je na više mesta u Beogradu obeleženo pet godina od po-èetka bomdardovanja Srbije. Na spomen obeležje na brdu Straževica vence je položila delegacija Vojske Srbije i Crne Gore. Gradonaèelnica Beograda Radmila Hrustanoviæ položila je cveæe na grob trogodišnje Milice Rakiæ, stradale od gelera u kuæi svojih roditelja u Batajnici.

Ispred zgrade Saveznog ministarstva inostranih poslova, gde su stra-dali pripadnici Saveznog MUP-a, vence su položili potpredsednica Skup-štine grada Rebeka Božoviæ, kao i predstavnici Udruženja roditelja nastrada-lih u bombardovanju Dušan Vukoviæ i Branislav Pejèinoviæ.

U ime Skupštine Beograda Radmila Hrustanoviæ i Rebeka Božoviæ su obišle i spomen obeležje stradalim pripadnicima protivvazdušne odbrane u kasarni "Banjica", kao i spomen obeležje na Dedinju, gde su stradali pripad-nici Gardijske brigade i pacijenti bolnice "Dragiša Mišoviæ". Gradonaèelnica je posetila i spomenik "Zašto" u Tašmajdanskom parku, spomen na stradanje radnika Radio-televizije Srbije.

Vence i cveæe položili su i predstavnici SPS-a, na brdu Straževica, dok su predstavnici Usdruženja Sloboda i Patriotskog saveza Jugoslavije posetili spomenik "Veèna vatra" na Ušæu.

XS
SM
MD
LG