Linkovi

Policijska stanica Altakafa ponovo je otvorena u Mosulu - 2004-03-18


Policijska stanica Altakafa ponovo je otvorena u Mosulu, u Iraku. Taj objekt je bio ošteæen 31-og januara ove godine, kada je jedna eksplozivna naprava detonirana u blizini stanice. Deset iraèkih policajaca je ubijeno, a više od 40 ranjeno. Spoljni zidovi policijske stanice i dve prostorije su teško ošteæeni, a svi prozori razbijeni. Obnova tog objekta je odmah zapoèeta. Firma “Vamid i Odaj” iz Mosula, kojoj je dodeljen ugovor za obnovu stanice, završila je radove pre predvidjenog roka. “Za žaljenje je da je bilo mnogo ranjenih policajaca”, rekao je Mohamad Barhavi, šef policije u Mosulu, “ali se oni se bore za pravu stvar.” Amerièki general, Karter Hem, rekao je “da æe ta policijska stanica biti spomenik onim policajcima, koji su žrtvovali svoje živote za narod Mosula.” Oni koji stavljaju na metu iraèke policijske stanice i verske objekte pristalice su bivšeg režima Sadama Huseina”. Drugi su strani teroristi. “Svi oni,” rekao je predsednik Buš “odluèni su u tome da spreèe i obnove sav progres ka slobodi u Iraku.”

”Jedan od teroristièkih lidera, ubica po imenu Abu Musab Zarkavi, nedavno je obavestio jednog višeg teroristu Al Kaide o svojim planovima da razbije Irak putem etnièkog nasilja, da potkopa iraèke bezbednosne snage, da demorališe našu koaliciju i spreèi obnovu suvereniteta i demokratske uprave. Medjutim, strategija ubica neæe uspeti.”

Nedavno je na severu zemlje, iraèka policija spreèila napad granatom iz raketnog bacaèa na èlanove lokalnog saveta. Dve osobe su optužene za planiranje napada. U odvojenom incidentu, iraèki korpus civilne odbrane i bagdadska policija preduzeli su zajednièku akciju pošto im je jedan Iraèanin dostavio informacije. Kao rezultat, uhapšeni su lider jedne teroristièke æelije, Nahdem al Marsumi, i još šest osoba. Jedini iraèki zakon do pre samo godinu dana bio je kapric brutalnog diktatora. Iraèani su danas na putu da ponovo steknu suverenitet i uspostave slobodno društvo.

XS
SM
MD
LG