Linkovi

Veèe produžetaka - 2004-03-16


Iznenaðenje veèeri ipak su priredili Finiks Sansi, s obzirom na to da su Rokitsi iza sebe imali seriju od pet pobeda i da u borbi za plej-of još samo pet od poslednjih 16 meèeva igraju u svojoj dvorani. Hjuston je poèeo odlièno, posle prve èetvrtine imao 18 poena prednosti, ali su Sansi, koji nemaju nikakve šanse da se plasiraju u doigravanje, odliènom odbranom u nastavku utakmice uspeli da doðu do treæeg trijumfa nad Hjustonom ove sezone. Žarko Èabarkapa igrao je 15 minuta, postigao 5 poena, uz 2 skoka, a najzaslužniji za trijumf Finiksa bili su Šon merion sa 29 poena, Amari Stodemajer, koji je uz 24 koša, imao 15 uhvaæenih lopti i Džo Džonson, koji je završio meè sa 19 poena, po 7 skokova i asistencija. Merion je šest sekundi pre kraja regularnog dela utakmice trojkom doneo produžetak, a Džonson, sekund i po pre isteka produžetka – pobedu ekipi Majka D'Antonija. Kod Rokitsa, Jao Ming je imao uèinak 29 poena, 19 skokova i 6 blokada.

Lejkersi su zamalo izbegli neprijatni poraz od Orlanda u svom «Stejpl Centru», zahvaljujuæi fantsatiènoj igri Kobija Brajanta, koji je posle poluvremena postigao 37 od ukupno 38 poena. «Magièni» su imali dvocifrenu prednost na poluvremenu, u treæoj èetvrtini vodili sa 19 razlike, a u poslednju ušli sa plus 15, ali je Brajant u poslednjoj èetvrtini ubacio 24 od ukupno 29 poena svog tima i izborio produžetak. Tim uèinkom u èetvrtom kvoteru Brajant je izjednaèio klupski rekord po broju poena u jednoj èetvrtini, koji zajedno drže Eldžin Bejlor i Džeri Vest. U produžetku, sve zvezde Lejkersa dale su doprinos konaènom rezultatu - 113:110. Šakil O'Nil je završio susret sa 27 poena i 23 skoka, Geri Pejton sa 12 koševa i 9 uhvaæenih lopti, a Karl Meloun sa 9 poena, 8 skokova i 4 asistencije. U poraženom timu ponovo se istakao Trejsi Mekgrejdi sa 37 poena, ali je u poslednjoj èetvrtini i produžetku, kada ga je èuvao Kobi Brajant ubacio samo 5.

Zvanièni šampioni San Antonio Sparsi, ponovo bez Tima Dankana, doživeli su i drugi poraz u dva dana – ovog puta 97:80 na gostovanju protiv Golden Stejta, koji su u petak uveèe u svom «SBC Centru» deklasirali sa 25 razlike. Za prvi trijumf Voriorsa u poslednjih 10 utakmica najzaslužniji su bili Džejson Rièardson sa 22 poena, Majk Danlivi, koji je ubacio 19 i Erik Dampir sa «dabl-dablom»: 16 poena, 11 skokova. Kod Sparsa, samo dvojica igraèa sa dvocifrenim uèinkom: Toni Parker – 29 poena, 6 asistencija i 5 skokova, i Manu Ðinobili – 16 koševa.

XS
SM
MD
LG