Linkovi

Poèeli razgovori o promenama u Savetu ministara SCG - 2004-03-16


Posle sastanka održanog u zgradi Vlade Srbije premijeri Srbije i Crne Gore, Vojislav Koštunica i Milo Ðukanoviæ i predsednik državne zajednice Svetozar Maroviæ izrazili su, preko saopštenja za javnost, spremnost za puno poštovanje svih odredaba Ustavne povelje državne zajednice i Beogradskog sporazuma.

Kako saopštava Vlada Srbije, na sastanku Koštunice, Ðukanoviæa i Maroviæa iskazana je spremnost za brzo zaokruživanje svih institucija državne zajednice predviðenih Ustavnom poveljom kako bi se postigla njihova puna funkcionalnost, a istaknuta je i važnost intenziviranja zakonodavnog rada Skupštine državne zajednice. Sagovornici su, takoðe, izrazili punu spremnost za dalju saradnju kroz stalne radne kontakte vlada i pojedinaènih ministarstava i konstatovali da se dve vlade suoèavaju sa istim problemima i da imaju zajednièke ciljeve.

Briga za funkcionisanje državne zajednice iskazana je i prilikom posete pomoænika šefa ruske diplomatije Sergeja Razova Beogradu. Posle susreta sa najvišim zvaniènicima u Beogradu, Razov je izjavio da Rusija podržava proces uèvršæivanja državne zajednice i da je spremna da razvije bilateralnu saradnju sa Srbijom i Crnom Gorom što je više moguæe. Osnovna politièka poruka koju sam preneo jeste da je rusko rukovodstvo spremno da dosledno i aktivno razvije odnose i da je spremno da u tome ide onoliko daleko koliko su za to spremni naši partneri ovde, rekao je Razov na konferenciji za novinare.

Razov je inaèe danas predsedniku Srbije i Crne Gore Svetozaru Maroviæu preneo usmenu poruku ruskog predsednika Vladimira Putina, a premijeru Srbije Vojislavu Koštunici uruèio je Putinovo pismo.

XS
SM
MD
LG