Linkovi

Ko priželjkuje Bušov poraz? - 2004-03-15


Prošle nedelje, senator iz Masaèusetsa, Džon Keri, verovatni predsednièi kandidat Demokratske stranke, rekao je svojim pristalicama u Floridi da su mu neki strani lideri rekli da bi želeli da porazi predsednika Buša na predsednièkim izborima u novembru. Juèe je predstavnik Bele kuæe, Skot Mekklelan rekao novinarima da je vreme da senator Keri otvoreno identifikuje lidere o kojima se radi. U protivnom, rekao je Mekklelan on to izmišlja da bi napao predsednika. Mekklelanov komentar usledio je posle reagovanja sekretara Kolina Pauela u nedelju.

«Ne znam o kakvim stranim liderima senator Keri govori. Lako je izneti takvu optužbu ili tvrdnju. Medjutim, ukoliko on smatra da je to toliko važno onda bi trebalo da imenuje neke od tih lidera. Ukoliko to ne može, možda bi trebalo da govori o neèem drugom.»

Senator Keri je bio pozvan da imenuje strane lidere o kojim se radi, na jednum skupu u Pensilvaniji, kada je jedan od pristalica predsednika Buša zatražio da to uèini.

«Nisam se sastao sa stranim liderima da bi «svrgnuo vladu». To nisam rekao. Ono što sam rekao je da sam èuo od lidera drugih zemalja, koji ne cene politiku administracije predsednika Buša, da bi voleli da vidu promenu vodjstva u SAD.»

Senator Keri je rekao da ne želi da imenuje strane lidere pošto želi da zaštiti njihovu privatnost. Ova epizoda je samo najnoviji dokaz sve žuènije prirode predizborne kampanje mada do izbora ima još sedam meseci.

XS
SM
MD
LG