Linkovi

Novi pokušaj hapšenja Radovana Karadžiæa - 2004-03-13


Dragomir Periæ, portparol Centra javne bezbjednosti Bijeljina, prema javljanju lokalnih medija,na konferenciji za novinare održanoj u Bratuncu govoreæi o samom toku akcije saopštio je da je policija pojaèala aktivnosti i patroliranje, blokirala puteve prema Bratuncu i na graniènom prelazu prema Srbiji.

U akciji je uèestvovalo 150 pripadnika specijalne policije, a pod pojaèanom kontrolom našlo se i 50 kilometara granice duž Drine prema Srbiji.

Pomoæ pripadnicima MUP-a Republike Srpske pružili su i pripadnici Državne graniène službe, a o njenom izvoðenju obaviješteni su i pripadnici Stabilizacionih snaga i Misije evropske policije. Jedini rezultat današnje akcije, koja je okonèana u ranim poslijepodnevnim satima, jeste oduzimanje nekoliko komada nelegalnog oružja i manje kolièine švercovane robe na formiranim policijskim punktovima, kazao je Periæ.

Iako je Narodna skupština Republike Srpske još 2001. godine donijela Zakon o saradnji sa Haškim tribunalom, kojim se precizira obaveza lokalnih policijskih snaga da tragaju i hapse lica optužena da su poèinila ratne zloèine, ovo je prva akcija koju je samostalno pokrenulo i izvelo Ministarstvo unutrašnjih poslova a èiji je cilj bio hapšenje lica sa haških optužnica.

XS
SM
MD
LG