Linkovi

Deaktivirana bomba u centru Prištine - 2004-03-06


Nedaleko od sedišta Civilne Misije UN u Prištini pronaðena je eksplozivna naprava, koju su, odmah potom deaktivirali pripadnicu UN I KPS.

Prema reèima portparola UNMIK policije Dereka Èapela, nakon anonimnog poziva primljenog oko dva casa iza pnoæi, ajednièkom akcijom policije UN i KS,na parkingu iza sedišta Misije UN pronaðena je,naslonjena o zid improvizovana eksplozivna naprava.Bomba u kojoj su se nalazili sat,eksploziv i baterija deaktivirani su na licu mesta,izjavio je Derek Èapel dodajuci da se intenzivno traga za poèiniocima a vrši se i opsežna pretraga terena oko zgrade Privremene Misije u cilju pronalaženja odbaèenog dokaznog materijala.

Saobraæaj je nešto iza 17 èasova normalizovan u centru Prištine,ali se u blizini sedista UNMIk-a mogu primetiti pooštrene mere bezbednosti kao i veæi broj policije na ulicama glavnog grada Kosova,gde se vrši i rigoroznija kontrola putnièkih vozila.

Postavljanje eksploziva u neposrednoj blizini zgrade Civilne Misije,ostro je danas osudio administrator Hari Holkeri izrazivši žaljenje zbog”pretnji upuæenih javnom redu I što na ovakav naèin ekstremisti I dalje prete ljudima na Kosovu”.

Holkeri je najavio i akcije meðunarodnih i lokalnih bezbednosnih snaga”u cilju osujeæivanja eventualnih sliènih pokušaja i ubuduæe”.

Do trenutka slanja ovog izveštaja portparoli UNMIK i KPS nisu mogli da potvrde da li je istraga okonèana i ko su akteri jutrošnjeg incidenta.

Ranije danas je meðuministarski koordinator u Vladi Kosova Milorad Todoroviæ,pozdravio predlog Vojislava Koštunice o kantonizaciji Kosova. Kako prenose kosovske agencije prema Todoroviæevom mišljenju to je jedino moguæe rešenje za finalni status Kosova.

XS
SM
MD
LG