Linkovi

Keri skoro osigurao nominaciju - 2004-03-03


Sada je sve spremno za osmomeseènu predizbornu kampanju i direktno suèeljavanje senatora Kerija sa republikanskim predsednikom, Džrordžom Bušom. Obraæajuæi se pristalicama u Vašingtonu, senator Keri je ponovo kritikovao spoljnu politiku predsednika Buša.

«Administracija predsednika Buša vodi najnesmotreniju, najarogantniju, najviše ideološki obojenu spoljnu politiku u modernoj istoriji ove zemlje, ali æemo mi izmeniti taj kurs,» rekao je senator Keri

Keri je do sada pobedio u ukupno 27 od 30 država u kojima su održani primarni izbori ili predizborni stranaèki skupovi. Time je praktièno veæ osigurao predsednièku nominaciju na konvenciji Demokratske stranke u julu, na kojoj æe zvanièno biti izabran predsednièki kandidat. Senator Džon Edvards je najavio da æe se danas povuæi iz predizborne trke, a senator Keri mu je odao priznanje na kampanji koja je odisala pozitivnim duhom.

«Nema sumnje da senator Edvards predstavlja uticajan glas u našoj stranci. On se vrlo ubedljivo zalagao za prava radnih ljudi širom zemlje i ima znaèajan potencijal za liderstvo u godinama koje nailaze.»

Senatori Keri i Edvards su sinoæ imali duži telefonski razgovor što je podstaklo spekulacije da bi Edvards mogao da se pridruži Keriju kao potpredsednièki kandidat. Predsednik Buš je takodje sinoæ pozvao senatora Kerija da bi mu èestitao, rekavši da oèekuje dinamiènu predizbornu trku. Senator Keri je rekao da je predsedniku poruèio da oèekuje sadržajne debate sa njim o pitanjima sa kojima se zemlja suoèava. Izborni štab predsednika Buša planira da sutra zapoène sa višemilionskom kampanjom tv oglasa u državama u kojima bi novembarski predsednièki izbori mogli da budu tesni.

XS
SM
MD
LG