Linkovi

Rafali Pavloviæa i Girièeka - 2004-03-02


Do èetvrtog uzastopnog trijumfa, koji ih je vratio iznad 50 odsto uspeha u meèevima ove sezone, «džezeri» su stigli zahvaljujuæi sjajnom šutu iz igre, pre svih Saše Pavloviæa i Gordan Girièeka. Pavloviæ je poèeo utakmicu i za 18 minuta ubacio 15 poena, uz šut za dva poena 6-8 i 3-4 sa linije slobodnih bacanja. Girièek je pružio najbolju partiju od dolaska u Solt Lejk Siti, postigavši 24 koša za 32 minuta, a trojke je šutirao 4-4. Kod Pistonsa, najbolji je bio Rašid Valas sa 27 poena, ali nije uspeo da spreèi prvi poraz svog tima u poslednjih pet utakmica. Darko Milièiæ presedeo je ceo meè na klupi 44. put ove sezone.

U jedinoj utakmici prošle noæi, koja je odluèena posle produžetka, ovdašnji Vašington Vizardsi ostvarili su treæi trijumf u poslednja èetiri meèa – 111:106 protiv Nju Orleans Hornetsa. Kao i na prethodnih nekoliko meèeva, Gilbert Arinas potpuno je dominirao sa 35 poena, 11 asistencija i 6 skokova, ali je odliènu podršku imao u rukiju Džarvisu Hejsu (19 koševa, 8 skokova, 4 asistencije), koji je u startnoj postavi zamenio Džerija Stekhausa.

Zvanièni šampioni San Antonio Sparsi poraženi su u svojoj dvorani od Memfisa – 81:80, pre svega zbog toga što u dramatiènoj završnici nisu imali aktuelnog MVP-ja Tima Dankana, koji je na listi povreðenih. Odluèujuæi koš postigao je Lorencen Rajt, 19 sekundi pre kraja i tako okonèao seriju tokom koje su gosti nadoknadili 14 poena minusa. Malik Rouz u poslednjim sekundama nije uspeo da izbori produžetak.

Klivlend je poražen u Èikagu – 92:81, dok je Boston trijumfovao nad Orlandom – 117:96 i tako posle dugo vremena ušao meðu najboljih osam timova na Istoku.

XS
SM
MD
LG