Linkovi

Palestinski djeèaci planirali bomaški napad - 2004-02-29


Na Zapadnoj Obali, izraelske bezbjednosne snage ubile su naoružanog Palestinca i uhapsili tri palestinska djeèaka pod sumnjom da su planirali samoubilaèki bomaški napad. Djeèaci su, navodno, kazali da su napad planirali u znak protesta zbog bezbjednosnog zida koji Izrael gradi na Zapadnoj obali Jordana. Ros Dan izvještava iz Jerusalima.

Palestinski oèevici kažu da su izraelski vojnici u vatrenom obraèunu, ubili priipadnika Arafatovog pokreta Fatah. Nekoliko naoružanih Palestinaca je ranjeno u razmjeni vatre u izbjeglièkom kampu u Balati, kod Nablusa na Zapadnoj Obali.

Istovremeno, uhapšena su tri palestinska djeèaka pod sumnjom da su planirali napad na izraelske vojnike. Tu vijest potvrdili su roðaci trojice djeèaka, meðu kojima je nastariji 14-togodišnjak. Saopšteno je da su djeèaci napisali poruku svojim roðacima, u kojoj su naveli da planiraju da napadnu kontrolni punkt u blizini izraelske vojne baze.

Jedan od djeèaka je, navodno, prijetio samoubilaèkim bombaškim napadom na bezbjednosnu ogradu koju Izrael gradi na zapadnoj obali. Djeca su, kako je objavljeno, uhapšena u èetvrtak, ali je hapšenje ozvanièeno tek danas.

XS
SM
MD
LG