Linkovi

Nemaèki kancelar u Vašingtonu - 2004-02-27


Predsednik Džordž Buš i nemaèki kancelar Gerhard Šreder ukazuju da su ostavili po strani razlike u stavovima prema amerièkoj invaziji na Irak te da zajedièki rade na tome da ta zemlja ostvari veæu stabilnosti. Iz Bele kuæe se javio dopisnik Glasa Amerike, Skot Sterns:

Osmesi su sevali na sve strane dok su dvojica lidera pokušavali da se distanciraju od prošlosti i neslaganja oko Iraka. Kancelar Šreder je naglasio da su razgovori bili fokusirani na zajednièki interes da Irak postane stabilna, demokratska zemlja, a predsednik Buš je izjavio da je svet bolje okruženje kad Amerika i Nemaèka saradjuju.

“Nema sumnje, nismo se slagali oko Iraka. Ali slažemo se u tome da Irak treba da bude slobodna i miroljubiva zemlja. Stoga optimistièki gledam na nastavak dobrih odnosa sa Nemaèkom i sa Gerhardom Šrederom“.

Predsednik Buš je dodao da nema nièeg lošeg u tome kad se prijatelji ne slažu, naglasivši da sa ima korektan odnos sa kancelarom Šrederom kome je ovo bila prva poseta Beloj kuæi u protekle dve godine.

XS
SM
MD
LG