Linkovi

Al-Kaida ponovo preti - 2004-02-24


Jedan od lidera teroristièke mreže Al Kaida upozorio je Sjedinjene Države da se pripreme za nove teroristièke napade. Dopisnik Glasa Amerike Keri Šeridan izveštava iz dopisništva Glasa Amerike u Kairu.

Televizija Al Džazira emitovala je deo audio trake sa upozorenjem, kako se smatra, jednog od lidera Al Kaide Ajmana Al Zavahirija. Na snimku, muški glas kaže da je predsednik Buš lagao kada je nedavno rekao da je više od dve treæine onih koji su èinili mrežu Al Kaide ubijeno ili uhvaæeno.

Al Zavahiri je rekao da bi predsednik Buš trebalo da pojaèa svoju odbranu zato što je Al Kaida spremna da pošalje još terorista kao što su bili oni koji su izveli napade na Sjedinjene Države 11. septembra 2001. godine.

Nešto ranije, televizijska stanica Al Arabija emitovala je snimak, za koji se takodje pretpostavlja da je potekao od Bin Ladenovog zamenika, koji je oštro kritikovao predlog Francuske da zabrani nošenje muslimanskih marama u javnim školama, nazivajuæi to još jednim znakom mržnje koju zapadnjaci gaje prema muslimanima.

Al Zavahiri je takodje kritikovao Egipat, Tursku, Tunis i ostale muslimanske zemlje zato što su postale deo, kako je nazvao, kontinuirane kampanje protiv Islama.

Zvaniènici veruju da se Al Zavahiri skriva negde u blizini granice izmedju Pakistana i Avganistana, zajedno sa liderom Al Kaide Osamom Bin Ladenom.

XS
SM
MD
LG