Linkovi

Dvanaesta uzastopna pobeda Netsa - 2004-02-22


Trenerska senzacija Lorens Frenk postavio je rekord amerièkog sporta dvanaestom uzastopnom pobedom na klupi Netsa u prvoj profesionalnoj sezoni u karijeri.

Nju Džersi - Nju Orleans 97:84

Netsi igraju kao reporoðeni dolaskom Lorensa Frenka. Zvezda 13 uzastopne pobede bio je Kenjon Martin, koji je uprkos zdravstvenim problemima, meè završio sa 23 poena, 13 skokova i 4 ukradene lopte i blokade, za izjednaèen rekord u nepobedivosti ove sezone . Džejson Kid je za korak “promašio 59. tripl-dabl u karijeri, èime bi se izjednaèio sa legendarnim Lerijem Birdom, sa 11 poena, 9 asistencija i skokova..

U timu Hornetsa najefikasniji bio je Džamal Mešburn sa 28 poena i 13 skokova, Beron Dejvis je ubacio 17, ali njih dvojica su zajedno šutirali 17 od 48 iz igre.

LA Klipers - Milvoki 105 : 103

Prvu utakmicu Kita Van Horna u dresu Baksa “pokvario” je raspoloženi Elton Brend sa 31 poenom, 10 skokova i 4 blokade za prekid serije poraza Klipersa u gostima. Majkl Red je imao priliku da izbori produžetak pošto je fauliran pri šutu za tri poena na 0,1 sekundi pre kraja, ali je promašio prvo bacanje, posle “malerisanja” Kventina Rièardsona. Pogodio je drugo i namerno promašio treæe, ali nije bilo vremena da se izbori još jedna napad.

Klipersima je ovo bila prva pobeda u Milvokiju od 23. februara 1997. godine. Marko Jariæ je ubacio 10 poena uz 6 asistencija, dok Predrag Drobnjak nije ulazio u igru.

Golden stejt - Sijetl 94:92

Na 1,1 sekundi do kraja Radmanoviæ je šutirao sa velike udaljenosti pri rezultatu 93:90 za Voriorse, ali je nagazio na liniju, pa je koš vredeo samo 2 poena. Do kraja meèa Van Eksel je, posle liène Mareja, pogodio jedno slobodno bacanje, namerno promašio drugo i to je bilo dovoljno za pobedu Golden Stejta. Posle meèa prva zvezda Soniksa, Rej Alen, bio je ogorèen na sudije, koje su ga nekoliko puta grubo oštetile, a meè je završio sa oèajnim šutem (2 od 10) i samo 8 poena.

XS
SM
MD
LG