Linkovi

Ramsfeld optužuje TV stanice na arapskom jeziku - 2004-02-13


Ramsfeld je rekao da prema njegovom shvatanju nema dileme da stanice “Al Arabija” i “Al Ðezira” nanose štetu nastojanjima koalicije u Iraku. Na pretresu u Kongresu, Ramasfeld je optužio te stanice da pronose lažne informacije.

“One neprekidno objavljuju informacije koje su lažne, netaène i štetne za ono što koalicija pokušava da uèini i veoma je teško boriti se protiv toga u tom delu sveta”, rekao je Ramsfeld.

Sekretar za odbranu meðutim nije dao odreðene primere navodnog netaènog informisanja ovih stanica. Ramsfeld je takoðe priznao da Sjedinjene Države - kako je doslovno rekao - “ne prolaze dobro koliko bi trebalo” u nadmetanju sa “Al Arabijom” i “Al ðezirom”, tako da su svi resori amerièke administracije usredsreðeni na taj problem. On je ukazao da postoje programi na arapskom jeziku koji imaju amerièku podršku, ali da je njima potrebno vreme da privuku publiku i uèvrste verodostojnost. Razgovarajuæi nešto kasnije sa novinarima na Kapitol Hilu, Ramsfeld je rekao da ne raspolaže podacima o tome ko bi mogao da stoji iza juèerašnjeg napada u Faludži na komandanta amerièkih snaga na Bliskom istoku, generala Džona Abizejda. Ipak, sekretar za odbranu je zakljuèio da u Iraku, osim pristalica svrgnutog Sadama Huseina, ima i ekstremista iz inostranstva, isto kao i kriminalaca i drugih - koji su plaæeni da vrše napade.

XS
SM
MD
LG