Linkovi

Dodeljene muzièke nagrade Gremi - 2004-02-09


Kada je Džastin Timberlejk izašao da primi nagradu kao najbolji muški izvoðaè, za pesmu “Cry Me a River”, prisutni su se prisetili nedavnog skandala koji se podigao u vezi sa preformansom održanim tokom pauze u poluvremenu Superbola.

“Slušajte, znam da je ovo bila nezgodna nedelja za sve. Ono što se dogodilo nije bilo namerno… stvarno je za žaljenje i izvinjavam vam se ako smo vas uvredili. O ovome sam sanjao. Ovo je i zvanièno najznaèajniji dan u mom životu. Hvala vam!”

Timberlejk je naravno govorio o trenutku kada je pocepao deo kostima i obnažio desnu dojku Dženet Džekson. Džeksonova je trebala da bude jedna od liènosti koje uruèuju nagrade, ali su organizatori promenili mišljenje pošto je ona u meðuvremenu priznala da je isplanirala ceo dogaðaj sa cepanjem kostima. Kako bi se obezbedilo da se ne dogodi neki slièan incident, sinoænja proslava je prenošena sa peto-minutnim zakašnjenjem.

Kristina Agilera je, kao najbolji ženski izvoðaè, dobila nagradu za pesmu “Beautiful”. Grupa “No Doubt” dobila je Gremi za kompoziciju “Underneath it All”.

Nagradu za pesmu godine dobili su Luter Vandros i Rièard Marks, za zajednièko ostvarenje “Dance with mz Father”. Vandros je pre skoro godinu dana doživeo šlog, tako da nije prisustvovao sinoænjoj sveèanosti, ali je prikazan njegov video snimak.

Može se reæi da je najveæi uspeh sinoæ imala Bijonsi Nouls, koja je dobila èak 5 Gremija, od ukupno 6 za koliko je bila nominovana. Dve nagrade za pesmu “Crazy in Love” podelila je sa svojim deškom, Džej Zijem.

Da bi ste dobili kompletan spisak svih nagraðenih muzièara, posetite veb sajt WWW.GRAMMY.COM

XS
SM
MD
LG