Linkovi

Kirilenko prekinuo crnu seriju - 2004-01-27


Posle èetiri utakmice pauze Andrej Kirilenko vratio se u sastav Jute, koja je prekinula najdužu seriju poraza ove sezone trijumfom nad Klipersima – 98:93. Karlos Arojo sa 20 poena bio je najbolji u pobednièkom timu, dok je Aleksandar Pavloviæ za 8 minuta ubacio 2 poena, uz po dva skoka i ukradene lopte. Kod poraženih, Jariæ6 poena, 4 skoka i 2 asistencije za 21 minuta, Drobnjak za jedan minut - bez uèinka.

Trijumfom u Denveru – 97:95, Minesota je bar na kratko preuzela ulogu tima sa najboljim skorom u NBA ligi, a svom treneru Flipu Sondersu obezbedila uèešæe na All-Star vikendu, kao prvog struènjaka ekipe Zapada. U neizvesnoj završnici prevagu na stranu Vulvsa doneli su, kao i obièno: Kasel, Garnet i Sprivel, dok se kod poraženih sa «tripl-dablom» (24 poena, po 10 skokova i asistencija) istakao Andre Miler.

Još uzbudljivije je bilo u Milvokiju, gde su baksi ostvarili 13. pobedu u poslednjih 14 utakmica na svom terenu – 93:92 protiv zvaniènih šampiona San Antonio Sparsa. Odluèujuæi koš nešto više od 20 sekundi pre kraja postigao je Majkl Red (21 poen), a zakucavanje Tima Dankana, koje bi donelo trijumf gostima, bilo je nekoliko desetinki posle isteka vremena, što je potvrdio naknadano pregledani snimak. Dankan je završio sas 22 poena, Parker je postigao 26, dok je najefikasniji kod pobednika bio Tim Tomas sa 22.

Posle tri uzastopne pobede na svom parketu, ukljuèujuæi i trijumf nad vodeæim timom Istoka, Indijanom, Vizardsi su ovde u Vašingtonu izgubili od Portlanda – 94:83, ali oèekivano, s obziorm da trener Edi Džordan ovog puta pored Stekhausa i Arinasa nije mogao da raèuna ni na trenutno najboljeg strelca ekipe Lerija Hjuza.

Lebron Džejms vratio se u sastav Klivlenda posle èetiri utaikmice pauze zbog povrede, a Kavsi su u dramatiènoj završnici pobedili Orlando - 99:98. Trejsi Mekgrejdi izjednaèio je NBA rekord sa 8 trojki u prvom poluvremenu (ukupno 34 poena), ali je sredinom treæe èetvrtine izašao zbog povrede palca i nije se vraæao do kraja. Džejms je završio sa 16, a Karlos Buzer sa 23 poena i 16 skokova.

U duelu braæe Van Gandi, Sten je bio uspešniji od Džefa i tako se revanširao bratu za poraz na poèetku šampionata. Najneprecizniji tim lige ove sezone šutirao je sjajnih 51 odsto iz igre i predvoðen Edijem Džonsom (27 koševa) stigao do konaènih – 95:81.

XS
SM
MD
LG