Linkovi

Crtice iz sveta zabave i kulture - 2004-01-22


Poznata i veoma cenjena zbog velikih novèanih priloga za mir u svetu, obrazovanje, zdravstvenu zaštitu i umetnost, Krokova je umrla 12. oktobra prošle godine. Njen prilog “Armiji spasa“ je njen do sada najveæi prilog u dobrotvorne svrhe, dok se na svetskoj lestvici najveæih priloga nalazi na mestu broj devet. Najveæi novèani prilog za slièe namene dao je multimilijarder Bil Gejts, koji je 6 milijardi dolara dao sopstvenoj fondaciji ”Bil i Melinda Gejts“. Polovina priloga Džoan Krok, po njenoj želji, biæe upotrebljena za podizanje lokalnih centara širom Amerike, dok æe druga biti stavljena u zadužbinu iz koje æe se finansirati razne akcije ove organizacije, pod uslovom da su nove. vs

Papagaj Èarli

U žižu javnosti u Britaniji nedavno je došao vlasnik jednog papagaja, koji tvrdi da je njegov ljubimac zapravo papagaj nekadašnjeg britanskog premijera i nobelovca Vinstona Èerèila. Papagaj Èarli bi u tom sluèaju trebalo da ima oko 104 godine, èime bi se ispostavilo da živi duplo duže od veæine papagaja. Lejdi Soams, æerka Vinstona Èerèila tvrdi da je Èarli èista izmišljotina, ali podvlaèi da je njen otac zaista voleo prenata stvorenja i da je sam imao sivog papagaja po imenu Poli. Ova ”novinarska patka“ zaèinjena je bezobraznim reèima za koje vlasnik tvrdi da ih je papagaj Èarli nauèio od Èerèila, ali uprkos dvosatnom èekanju novinara, papagaj nije izgovorio apsolutno ništa.

I za kraj malo mode: taènije nova kolekcija Kristijana Lakroaa.

Za proleæe-leto ove godine, Lakroa nam je podario lagane tkanine, svetle boje i mekane krojeve, koji su naravno zadržali njegove kreatorske osobenosti. Lakroa, ipak i dalje uspešno kombinuje boje i materijale, kao na primer porfiru, šifon i èipku. Predstavljanju njegove kolekcije u Parizu, kao obièno prisustvovalo je mnoštvo poznatih liènosti.

XS
SM
MD
LG