Linkovi

Stojakoviæu jedna utakmica suspenzije - 2003-12-25


Predrag Stojakoviæ propustiæe veèerašnju utakmicu protiv Dalasa, koja se igra u "ARKO Areni", pošto ga je NBA liga kaznila zbog "neprimerenog kontakta" sa sudijom u poslednjem meèu Kingsa protiv Memfisa (114:97). Stojakoviæ je protiv "Grizlija" dobio tehnièku grešku, minut i 17 sekundi pre poluvremena, kada je prilikom protesta zakaèio sudiju Bernija Frajera. Kako je i sam posle utakmice rekao, Stojakoviæ je preterao tom prilikom, a u poluvremenu je prišao Frajeru i izvinio se.

Bez obzira na sve, NBA liga je odluèila da suspenduje trenutno drugog strelca lige, tako da æe on propustiti prvu ovogodišnju utakmicu koju æe direktno prenositi TV stanica ABC. Pored toga što neæe igrati na «nacionalnoj" televiziji, Stojakoviæ æe umnogome oslabiti Kingse, kojima od poèetka sezone nedostaje Kris Veber. U njegovom odsustvu, Pedja je igrao izvanredno i trenutno ima proseke od 24,9 poena, 5,6 skokova, 2,2 asistencije i 1,1 ukradene lopte za 39,3 minuta po utakmici. Iz igre šutira sjajnih 50,2 odsto, van linije za tri poena 42,4, a sa penala 92,4 odsto. Protiv Memfisa je popravio i rekord karijere po broju poena. Postigao je 41 poena, 26 u drugom poluvremenu.

Za razliku od njega, košarkaš Minesote Letrel Sprivel kažnjen sa 25 hiljada dolara zbog uvreda koje je tokom meèa Njujork – Minesota uputio jednom od vlasnika Niksa, Džejmsu Dolanu i "klupi" tima za koji je igrao do ove sezone.

XS
SM
MD
LG