Linkovi

Novi amerièki film «Paycheck - 2003-12-23


«Paycheck» je akcioni film sa elementima nauène fantastike, kroz koji se provlaèi i ljubavna prièa protagonista: Bena Afleka i Ume Turman. Džon Vu, poznat po režiji drugog nastavka Nemoguæe Misije i filmu «Face off» sa Nikolasom Kejdžom i Džonom Travoltom, ekranizovao je još jednu kratku prièu Filpa K. Dika, èuvenog SF autora, zaslužnog i za uspeh filmova «Blade Runner», «Totalni opoziv» i «Minority Report».

Reditelj filma kaže da je teško preneti literaturu na veliki ekran.

«Naravno, pored neizvesnosti, želeo sam malo da udovoljim publici, tako da sam ubacio nekoliko akcionih scena u svom stilu. Mislim da je to doprinelo da prièa bude još interesantnija», smatra Džon Vu.

Ben Aflek igra Majkla Dženingsa, genijalnog kompjuterskog inženjera, koga velike kompanije angažuju za rad na «strogo poverljivim» projektima, a zatim mu brišu skorašnju memoriju, kako ne bi mogao da oda bilo kakve informacije u vezi sa tim projektima. Poslednji, koji je trajao skoro tri godine trebalo je da mu donese 90 miliona dolara, ali umesto toga dobio je samo koverat sa sitnicama, koje mu naizgled ništa ne znaèe i reèeno mu je da se odrekao svog honorara. Istovremeno, Dženingsa poèinju da jure federalni agenti, a on nekako uspeva da stupi u kontakt sa svojom devojkom Rejèel, koju igra Uma Turman i ona mu pomaže da reši misteriju. Posle veoma loših kritika na raèun prethodnog filma «Gigli» u kome mu je partnerka bila verenica Dženifer Lopes, Ben Aflek se nada da æe «Paycheck» proæi mnogo bolje. On æe novogodišnje praznike provesti sa amerièkim trupama na Bliskom Istoku.

«Poèastvovan sam što su me pozvali, uzbuðen, ali pomalo imam tremu. To je zaista prva stvar, ne mogu da zamislim bolji naèin da provedem praznik nego sa pripadnicima amerièkih oružanih snaga», rekao je Ben Aflek na premijeri u Los Anðelesu.

«Paycheck» sigurno nije film koji æe osvojiti nagrade, ali bi mogao da ostvari veliku zaradu i izazove pažnju ljubitelja akcije. Njegovo prikazivanje u bioskopima širom SAD poèinje na katolièki Božiæ, 25. decembra, a u SCG se oèekuje posle Nove godine.

XS
SM
MD
LG