Linkovi

Lebron Džejms obeležio je veèe u NBA odliènom igrom - 2003-12-21


Los Anðeles Klipersi su u Teksasu savladali Dalas sa 115:105, uz 2 poena i 3 skoka Marka Jariæa. Klipersi su pružili veoma kvalitetnu igru i bili u voðstvu tokom celog meèa. Predvoðeni triom Mageti – Rièardson – Brend gosti nisu dopustili Dalasu da uhvati prikljuèak, uprkos veoma dobroj partiji Entuana Džejmisona. Ovo je treæi uzastopni poraz Mevsa.

Vlada Radmanoviæ postigao je 6 poena uz 3 asistencije u pobedi Sijetla nad Denverom od 115:106. Meè je apsolutno obeležio ruki Rièi Fram spektakularnim uèinkom od 31 poena uz samo jedan promašaj . Još jedan igraè koji je pred poèetak sezone bio u drugom planu, Ronald Marej, imao je dobro veèe (24p, 10s), ali Marej je ove sezone èesto imao sliène uèinke. Oba tima imala su probleme sa pobedama (Vilijams, Beri, Kembi), a obe ekipe slomio je umor od meèeva prethodne noæi. U ekipi iz Kolorada istakao se samo Vošon Lenard sa 31 poenom i èak 7 trojki.

Šampioni su do desete uzastopne pobede došli predvoðeni Timom Dankanom, Dankan je postigao 26 poena uz 10 skokova, i imao ravnopravnog rivala u Zeku Rendolfu, koji je imao uèinak od 29 poena i 7 skokova. Kljuè pobede Sparsa leži u sjajnom procentu šuta iz igre – 52,6 posto.

Košarkaši Sakramenta zabeležili su novu pobedu na turneji po istoènoj obali, pošto su noæas savladali Atlantu 98:86 uz 31 poen najefikasnijeg igraèa na utakmici Predraga Stojakoviæa.Vlade Divac je uz 10 koševa imao i po 8 skokova i asistencija.

Detroit je poražen od Indijane 80:75, a Željko Rebraèa je za 18 minuta u igri imao uèinak od 8 koševa i 4 skok (Darko MIlièiæ nije igrao).

Juta je kao gost iznenadila Boston i pobedila 99:96, ali Aleksandar Pavloviæ odlukom trenera Slouna nije igra.

Klipersi su izgubili u Teksasu od Hjustona 98:85, uz proseènu partiju Marka Jariæa, dok je centar predrag Drobnjak od petka na listi povredjenih (ledja), a aktiviran je Edi Haus.

Niz od 34 poraza prekinut je u Filadelfiji uz 36 poena novog manekena "Najka". Sa druge strane Los Andjeles Lejkersi su pobedili ove sezone izvanredni Denver 101:99 a pogodak uz zvuk sirene postigao je Kobe Brajant koji je kasnio na utakmicu zbog sudskog procesa koji je poèeo u Koloradu (ušao u dvoranu poèetkom druge èetvrtine).

Centar Los Andjeles Klipersa Predrag Drobnjak prebaèen je u petak na listu povredjenih zbog problema sa ledjima. Drobnjak je ove sezone proseèno beležio 8,4 poena i i 5 skokova proseèno u 20 utakmica u dresu Klipersa u koje je došao na zahtev novog trenera Majka Danlivija.

Poznatom košarkašu amerièke NBA lige Alonzu Morningu uspešno je presadjen bubreg i on se oseæa dobro, saopštili su predstavnici bolnice u Njujorku u kojoj je operacija izvršena.

Operacija je izvršena manje od mesec dana nakon što se Morning povukao iz košarke, zbog bolesti bubrega.

Donator bubrega, èlan Morningove porodice, takodje je u dobrom stanju, navodi se u saopštenju.

Morning (33) je 24. novembra napustio ekipu Nju Džersi Netsa zbog komplikacija nastalih usled bolesti, koja je otkrivena u sezoni 2000/2001. kada je jedan od najveæih košarkaša NBA lige igrao za klub Majami Hit.

XS
SM
MD
LG