Linkovi

Hauard Din: “To su dobre vesti za iraèki narod i ceo svet“ - 2003-12-15


Demokratski predsednièki aspirant, Hauard Din pohvalio je amerièku vojsku za hvatanje svrgnutog iraèkog lidera, Sadama Huseina. Dopisnik Glasa Amerike, Majk O-Salivan javlja iz Los Anðelesa da bivši guverner države Vermont i dalje stoji iza svoje anti-ratne poruke:

Po reèima Haurda Dina, hvatanje Sadama je pozitivan razvoj dogaðaja:

“To su dobre vesti za iraèki narod i ceo svet. Sadam Husein je bio brutalan diktator koji æe zbog svojih zloèina, sada moæi i biæe brzo priveden pravdi”.

Aspirant za predsednièku kandidaturu Demokratske stranke pohvalio je amerièku vojsku i obaveštajne zvaniènike zaslužne za hvatanje Sadama Huseina. Meðutim, Din -- inaèe žestoki kritièar rata u Iraku -- izjavio je da nije promenio svoje mišljenje o tom konfliktu:

“Hvatanje Sadama je dobra stvar, koja æe -- nadam se -- doprineti veæoj bezbednosti naših vojnika u Iraku i šire u svetu. Meðutim, hvatanje Sadama ne èini Ameriku bezbednijom.”

Po Dinovim reèima, Bušova administracija je zapoèela rat -- kako se izrazio -- “na pogrešan naèin, u pogrešno vreme”, uz nedovoljno planiranje i nedovoljno pomoæi drugih. Din je to rekao juèe u Los Anðelesu. Slièno je izjavio preksinoæ u San Francisku. Haurd Din je izjavio da bi, ukoliko bude izabran za predsednika, povezanost terorizma i oružja masovnog uništenja bilo prioritetno pitanje za njegovu administraciju.

XS
SM
MD
LG