Linkovi

Orlando prekinuo crnu seriju - 2003-12-09


Posle 19 uzastopnih poraza i crne serije koja je trajala više od 40 dana, košarkaši Orlanda konaèno su ostvarili pobedu, prvu na svom parketu i tek drugu ukupno od poèetka sezone. Žrtva u «TD Voterhaus Centru» bili su Finiks Sansi, kojima je to bila prva utakmica bez Amarija Stodmajera. Najbolji ruki od prošle sezone povredio je skoèni zglob u petak protiv Bostona i procene su da æe pauzirati bar èetiri nedelje. Ipak, gosti iz Arizone poèeli su izvanredno i veæ u prvoj èetvrtini stekli neverovatna 22 poena razlike. Preokret je usledio zahvaljujuæi udarnom kvartetu «magiènih». Dru Guden je bio najefikasniji sa 21 poenom, Džuan Hauard je ubacio 19, koliko i Gordan Girièek, ali bez ijednog promašaja (3-3 dvojke, 3-3 trojke, 4-4 penali), dok je Trejsi Mekgrejdi bio na korak od «tripl-dabla»: 16 poena, 11 skokova i 9 asistencija. Na kraju, bilo je 105:98 i Orlando je konaèno, prvi put posle 12. aprila ove godine trijumfovao u ligaškoj utakmici na svom parketu.

Od košarkaša sa prostora Srbije i Crne Gore prošle noæi igrao je samo Aleksandar Pavloviæ, èija Juta je doživela drugi poraz na svom parketu ove sezone. Posle Kingsa, trijumf u «Delta Centru» i to veoma ubedljiv, ostvarili su Boston Seltiksi – 102:80. Aleksandar Pavloviæ igrao je 12 minuta, postigao 3 poena i imao 2 asistencije.

San Antonio je trijumfovao u Èikagu – 96:82, uz 26 poena Ðinobilija i po 17 Dankana i Nesteroviæa, dok je Nju Orleans u svojoj dvorani pobedio Milvoki – 91:85.

XS
SM
MD
LG