Linkovi

Jao Ming - rekord karijere - 2003-12-07


Jao Ming pokazao je jedan novi ofanzivni kvalitet Eldenu Kembelu koji ga je èuvao-horog. "Teško je odbraniti toliko visokog igraèa kada šutira horog", rekao je posle meèa Kembel. Mingu je sa 22 koša i 20 skokova ovo bio 11 dabl dabl u ovoj sezoni. "Jao je odlièno odigrao, a mi nismo uspeli da se suprotstavimo šutom sa spoljnih pozicija", izjavio je posle meèa trener Detorita, Leri Braun.

San Antonio je iskoristio vikend na Floridi za oporavak. Tim Dankan postigao je 21 poen i skinuo 19 lopti u pobedi Sparsa nad "Vatrenima" od 86:70. Posle trijumfa nad Orlandom, Sparsi su u Majamiju dobili i odliènu igru od centra, Raše Nesteroviæa – 21 poen i 13 skokova, kao i nesebiènu partiju Tonija Parkera sa 11 asistencija.

19 uzastopni poraz Orlanda, koji se približava rekordu NBA lige u ovoj kategoriji. Oni su veæ postavili novi rekord svoje franšize – 17 uzastopnih poraza. Sledeæi meè Orlando igra kod kuæe protiv još jednog tima u krizi – Finiksa. Medžiksi nisu dobili još nijedan meè na svom terenu u ovoj sezoni. Rekord po uzastopnim porazima u NBA ligi drži Vankuver – 23. Dalas je u ovom meèu igrao ponovo bez Dirka Novickog koji bi trebalo da se vrati na teren u sredu protiv Klipersa.

Leri Hjuz ponovo je spasio Vizardse. Rekordom sezone od 36 poena, od toga osam u produžetku, Hjuz je predvodio Vašington u pobedi na strani protiv Baksa. Hjuz je imao šut od 13-22 i 8-10 sa penala. Po prvi put za Vizardse je u ovoj sezoni startovao bivši plej koledž šampiona iz 2002. – Merilenda, Stiv Blejk. Zabeležio je 7 poena i 5 asistencija.

XS
SM
MD
LG