Linkovi

Sjajan finiš Radmanoviæa - 2003-11-24


Posle tri uzastopna poraza u svojoj «Ki Areni», Soniksi su konaèno pobedili, ali su se namuèili èak i protiv oslabljenih Vizardsa. Vladimir Radmanoviæ postigao je devet od poslednjih 12 poena svog tima, ukljuèujuæi dve trojke u poslednja tri i po minuta i sa ukupno 25 poena, 7 skokova, 3 asistencije i 2 ukradene lopte bio apsolutno najzaslužniji za konaènih 88:85. Vizardsi su nešto više od èetiri minuta pre kraja ostali bez najboljeg igraèa Gilberta Arinasa (15 poena, 7 skokova, 4 asistencije), koji je povredio prepone i po svemu sudeæi neæe igrati na poslednja dva meèa turneje po Zapadu. Meðutim, imali su priliku da izbore produžetak, ali Huan Dikson nije pogodio trojku u poslednjoj sekundi.

Sakramento je nastavio dominaciju nad timovima sa Istoka u svojoj dvorani i ujedno došao do petog uzastopnog trijumfa. Èikago Bulsi odlièno su odigrali u prvoj i poslednjoj èetvtrini, što protiv Kingsa, èak i bez Krisa Vebera, nije dovoljno za pobedu. Peða Stojakoviæ je sa 21 poenom (7 skokova, 2 asistencije, 28 minuta) ponovo bio najefikasniji, iako je poslednju èetvrtinu presedeo na klupi, a istakao se veteran Entoni Piler sa 18 poena, od èega 4 trojke bez promašaja. Vlade Divac za 22 minuta imao je uèinak: 8 poena, 5 skokova i 3 asistencije. Po završetku susreta generalni menadžer Bulsa Džon Pekson otpustio je trenera Bila Kartrajta.

Najinteresantniji meè odigran je u Detoitu, gde su domaæi Pistonsi izgubili dobijenu utakmicu protiv Nju Orleans Hornetsa. Sedam sekundi pre kraja Detroit je imao «pola koša» prednosti, a Èonsi Bilaps (12 poena, 9 asistencija, 4 skoka) bio je na liniji slobodnih bacanja. Plej Pistonsa koji ove sezone šutira penale sjajnih 92 odsto, promašio je oba i omoguæio Beronu Dejvisu (18 poena, 7 asistencija, 5 skokova) da zakucavanjem preko Bobija Sure sekund pre kraja donese Hornetsima konaènih 81:80. Željko Rebraèa je još na listi povreðenih, a Darko Milièiæ, odlukom trenera Lerija Brauna ponovo nije ulazio u igru.

Šakil O'Nil nije bio u timu Lejkersa, ali su se Kobi Brajant (28 poena) i Karl Meloun (20 poena, 10 skokova) pobrinuli za ubedljivu osvetu Memfis Grizlijima – 121:89. U ostalim meèevima, Golden Stejt je na svom terenu pobedio Portland 78:72, dok je Milvoki trijumfovao u Torontu – 82:62.

XS
SM
MD
LG