Linkovi

Pobeda Milvokija u Torontu - 2003-11-23


Reptorsi nisu uspeli da ponove uspeh iz sinoænjeg duela sa Nju Džersijem, u prvoj nedjeljnoj utakmici NBA lige. Toronto je na svom parketu poražen od Milvoki Baksa sa 82:62. Veèeras još Detroit doèekuje Nju Orlians, Golden Stejt Portland, a Los Andjeles Lejkersi Memfis. Sakramento Kingsi se u Arko Areni sastaju sa Èikago Bulsima, dok æe Sijetl Vladimira Radmanoviæa ugostiti Vašington Vizardse.

Košarkaši Los Andjeles Klipersa izgubili su od Minesote 103:91 u jednom od najzanimljivijih meèeva koji su odigrani u noæi izmedju subote i nedelje. Najzaslužniji zapobedu T-Vulvza koji polako "sklapaju kockice" i postaju veoma snažan tim bio je Kevin Gartnet sa "monstruoznim uèinkom":30 poena i19 skokova, a podršku je imao u veæ standardnom tandemu Kasel i Sprivel.

Sa druge strane Kliperse za koje nije igrao Jariæ predvodio je Rièardson sa 36 poena, dok je Predrag Drobnjak bio drugi strelacekipe sa 15 koševa i 6 skokova.

Finiks je veoma teško savladao Majami koji "polako dolazi sebi" posle oèajnog starta 0-7. Sansi su trijumfovali sa minimalnih 100:98 u dramatiènoj završnici,a Žarko Èabarkapa je pobedi svog tima doprineo sa 6 poena i 5 skokova za 10 minuta u igri.Odluèujuæe poene postigao je Marberi sa linije slobodnih bacanja za nedostižnih 100:97.

Klupa Niksa dobrom igrom iznenadila je Filadelfiju i zahvaljujuæi dobroj igri trija: Anderson,Word i Ajsli došla do (neoèekivane) pobede nad "Siksersima".

Nju Džersi je ponovo neprijatno iznenadio svoje navijaèe novim porazom u svojoj dvorani, ovoga puta od Toronta 80:81,ali za Netse nije igrao "gazda" tima Džejson Kid koji ima problema sa oticanjem kolena. Prema najavama Kid æe se vratiti u tim za meè sa Soniksima u Sijetlu.

Koliko je Dalas dobio letošnjim razmenama igraèa najbolje su osetili košarkaši Denvera. I pored dobre igre Nagetsi nisu mogli da pariraju tandemu Voker ( 25 oena i 14 skokova) Džejmison ( 26 poena). Ako se doda da su na svom nivou odigrali i Neš i Novicki, onda je jasno da su "Mevsi" postigli puno poena ( 115) i da protivnik nije baš imao mnogo šansi za pobedu.

Francuskinje osvojile Federejšn kup

Ženska teniska reprezentacija Francuske osvojila je Federejšn kup, pošto je u finalu u Moskvi, pobijedila selekciju Sjedinjenih država (SAD) sa 4:1. Drugi Federejšn kup u istoriji, Francuskinjama je donijela Ameli Morezmo, pobijedivši Megan Šonesi 2:0. U posljednjem meèu, Emili Loa je dobila Aleksandru Stivenson, takodje sa 2:0. Jedini poen za Sjedinjne države osvojio je dubl Liza Rejmond / Martina Navratilova pobedom zu dva seta nad francuskim parom Loa / Koen-Aloro.

XS
SM
MD
LG