Linkovi

Diznijeva svemirska misija - 2003-11-13


Sledeæe razmišljanje da postanete astronaut je da krenete u Epkot Centar gde je kompanija Dizni upravo otkrila svoj, do sada tehnološki najsavremeniji naèin lebdenja. Misija Svemir dizajnirana je kako bi doèarala let svemirm do planete Mars. Sju Brajan producent kompanije Dizni.

“ Misija Svemir je astronaut koji je na treningu iskustva. Šta bolje simulira realnost od oseæanja da ste lansirani sa zemlje”.

To realistièno imitiranje lansiranja u svemir snažno potstièe tehnologija dizajnirana specijalno za ovo lebdenje.

“ Upotrebili smo aerotehnologiju koju smo prilagodili našim potrebama uz najbolje video i audio efekte”. Ljudi æe proæi kroz trening za dobijanje dozvole za let kroz svemir, a pravi astronauti æe ih kroz razgovor upozoriti na izazove koji ih oèekuju. Pet godina i tri stotine pedeset hiljada radnih sati bilo je potrebno da bi Misija Svemir odvela Dizni turiste u trening centar u 2036.godinu i zatim na planetu Mars. Put ukljuèuje i neke neverovatne vizuelizacije, zahvaljujuæi delom i LCD ekranima kojih još nema u slobodnoj prodaji. Mišljenje o novoj atrakciji zatražili smo i od profesionalnih astronauta.

Rea Sidon, astronaut

“ Lansiranje je veoma relistièno. Oseæate gravitacionu silu, a kada pogledate prema nebu vidite da lansirni toranj ostaje iza vas.”

Za bivšeg astronauta Baza Aldrena Misija Svemir je san koji se ostvario.

Baz Aldren

“ Oduvek sam želeo da otputujem na Mars ali nisam mislio da æe se to dogoditi ovako brzo”.

Za sada Diznijevci u tajnosti drže mašineriju koja se nalazi iza scene ali su otkrili naèin na koji su, silu gravitacije dobili iz niza snažnih centifugalnih spirala.

XS
SM
MD
LG