Linkovi

Prva pobeda Klivlend Kavalirsa - 2003-11-09


Prvi pik sa poslednjeg drafta Lebron Džejms i njegovi Klivlend Kavalirsi, konaèno su ostvarili prvi trijumf u sezoni, i to protiv ovdašnjih Vašington Vizardsa - 111:98. Pored Džejmsa, koji je sa 17 poena, 9 asistencija i 8 skokova bio veoma blizu prvog “tripl-dabla” u karijeri, meè u “Gand Areni” obeležili su Riki Dejvis i Darijus Majls sa po 26 poena, odnosno Desagana Diop, koji je za 18 minuta imao èak 5 blokada.

Od igraèa sa prostora SCG prošle noæi nastupio je samo Aleksandar Pavloviæ, èija Juta je u svom “Delta Centru” pobedila Memfis – 96:89. Pavloviæ je igrao samo 2 minuta i postigao 2 poena, a najzaslužniji za trijumf “Džezera” bio je Andrej Kirilenko sa 25 koševa.

Derbi veèeri igran je u “SBC Centru” u San Antoniju, gde su zvanièni šampioni doživeli i èetvrti poraz ove sezone. Bez povreðenih Tima Dankana i Tonija Parkera, Sparsi su izgubili i od Dalasa, koji je tako izbegao treæi uzastopni neuspeh. Stiv Neš se vratio u sastav Mevsa, ali je najzaslužniji za konaènih 81:78 bio Entuan Džejmison sa 20 poena i 9 skokova.

Orlando je doživeo i šesti poraz u sezoni – 96:86 u Hjustonu, tako da treneru Doku Riversu veæ sada preti otkaz. Prošle godine najbolji strelac lige Trejsi Mekgrejdi ponovo je imao katastrofalno šutersko veèe i završio susret sa 14 poena. Na prvih sedam meèeva ove sezone Ti-Mek ima èak deset poena manji prosek nego prošle godine, što je verovatno i glavni razlog slabog starta sezone “magiènih”.

U ostalim utakmicama Èikago je pobedio u Nju Orleansu 109:106, Milvoki je u svom “Bredli Centru” bio bolji od Njujorka – 90:87, dok je Portland, takoðe na svom terenu, trijumfovao nad Atlantom – 90:87.

XS
SM
MD
LG