Linkovi

Drugi poraz Kingsa - 2003-11-08


Košarkaši Sakramento Kingsa doživeli su drugi poraz u NBA sezoni. Njih su u Medison Skver Gardenu pobedili Njujork Niksi sa 114:111, posle velike borbe Alana Hjustona i Peðe Stojakoviæa. Peða je ubacio 36 poena, ali je Hjuston bio za tri poena bolji i doneo preokret i pobedu Niksima. Odliènu partiju pružio je i Vlade Divac, sa 14 poena, 7 skokova i 8 asistencija. Kingsi su vodili tokom veæeg dela meèa, ali je u završnoj èetvrtini Njujork napravio seriju 18-2 i zabeležio eliku pobedu.

U derbiju veèeri Lejkersi su u Nju Orleansu doživeli prvi poraz u sezoni, rezultatom 114:95. Hornetsi su doèekali umorne Lejkerse i nadtrèali ih. Kobe Brajant nije mogao da zaustavi Berona Dejvisa (23p, 12a, 4ukr.l, 4 trojke), što je pruzrokovalo da Lejkersi menjaju èuvare na beku Hornetsa. Još pet igraèa domaæeg tima završilo je meè sa dvocifrenim uèinkom, a posebno je zapažen bio PJ Braun sa 20 poena (7/7 iz igre) i 7 skokova. Prelomna e bila treæa èetvrtina u kojoj su Hornetsi napravili seriju 28-10 i od –1 stigli na +17. O'Nil je za poraženi tim ubacio 21 poen, a Brajant samo 11.

Sijetl je savladao Portland sa 100:82, a znaèajan doprinos pobedi dao je Radmanoviæ sa 19 poena i 6 skokova. Uz njega odliènu partiju pružili su Luis sa 21 i Beri sa 20 poena. Ipak, igraè utakmice bio je Ronald "Flip" Marej, sa 24 poena. Marej je u prvoj petorci zamenio Reja Alena, koji se oporavlja od operacije èlanka. Soniksi su meè prelomili u treæoj èetvrtini, koju su dobili sa 32-18.

Ostali košarkaši iz SCG nisu ostvarili zapaženiji uèinak. Aleksandar Pavloviæ je postigao 2 poena u porazu Jute od Golden Stejta, a Milièiæ za 5 minuta na terenu (Detroit pobedio u Milvokiju) nije postigao nijedan koš. Rebraèa i Èabarkapa ostali su na klupi odlukama trenera, dok je Slavko Vraneš posmatrao pobedu sa tribina, pošto je još na listi povreðenih.

XS
SM
MD
LG