Linkovi

Kobe Brajant u centru pažnje - 2003-10-21


U centru pažnje amerièke javnosti je Kobi Brajant, koji æe 10. novembra ponovo morati da se pojavi u sudnici u Koloradu, pošto je sudija Frederik Ganet odluèio da su tužioci predstavili minimalnu kolièinu dokaza potrebnih za pokretanje kriviènog postupka. Lejkersi su juèe odradili trening ne znajuæi da li æe se Kobiju Brajantu suditi za silovanje ili ne. Sam Brajant odmah je stavio do znanja svima da razmišlja samo o košarkaškom terenu.

Prvi put od poèetka trening kampa, Kobi je odradio ozbiljan trening sa Šakilom O’Nilom, Karlom Melounom i Gerijem Pejtonom.

GERI PEJTON “Nije bio s nama od poèetka, ali on je takmièar. Mentalno je jak i mislim da neæe biti problema.”

KOBI BRAJANT “Koleno mi je potpuno u redu. Sada sve zavisi od igre I treninga, kako bih što pre ušao u formu.”

Èak i sa zdravim Brajantom, Lejkersi æe zbog njegovih problema sa zakonom morati da se pripreme za mnogo neprijateljskije nastrojenu publiku na gostovanjima.

FIL DŽEKSON “Ljudi æe hteti da vide kako funkcionišemo kao tim, kako æe sve što se dešava uticati na Kobija i može li on da podnese pritisak.”

ŠAKIL O’NIL “Ja se uopšte ne brinem. Zna se gde je granica i ako je neki navijaè bude prešao moraæe da se suoèi sa mnom.”

Kako æe navijaèi doèekati Brajanta moæi æe da se vidi verovatno veæ ove nedelje, jer je Kobi najavio da æe igrati u èetvrtak uveèe u Anahejmu protiv Klipersa.

A rano jutros po centralno evropskom vremenu odigrano je èetiri utakmice NBA predsezone u kojima nije bilo igraèa sa prostora SCG. Dve utakmice su odluèene u produžetku, a veèe je obeležio debi Letrela Sprivela u dresu svog novog kluba - Minesota Timbervulvsa.

“Vukovi” su posle 53 minuta igre pobedili Milvoki - 91:86 uz izvanrednu igru Kevina Garneta, koji je postigao 24 poena i uhvatio 11 lopti. Troj Hadson je završio meè sa 15 pogodaka, dok je Sprivel, koji je prvih pet meèeva svog novog tima u predsezoni propustio zbog problema sa ahilovom tetivom, za 30 minuta ubacio 14 poena, imao po 2 skoka, asistencije i ukradene lopte.

XS
SM
MD
LG