Linkovi

Intolerable Cruelty - 2003-09-16


U filmu braæe Koen "Intolerable Cruelty", Catherine Zeta-Jones tumaèi Marylin Rexroth, koja se izdržava tako što se udaje za bogate muževe, kojima kasnije -- prilikom razvoda -- dere kožu s ledja. Fatalna visoka crnka prilikom jedne od svojih mnogobrojnih brakorazvodnih parnica upoznaje nadobudnog advokata sa Beverli Hilsa, Milesa Masseyja, koga tumaèi George Clooney. Tu naravno kreæe romansa, sa blago pomerenim uglom gledanja na tu pojavu -- što je svojstveno braæi Koen.

Pored navedenih, u filmu se pojavljuju Oskarovci Geoffrey Rush i Billy Bob Thornton, a tu je i Cedric the Entertainer -- komièar koji je veoma poznat u Americi. Film je producirao Brian Grazer, producent sa više više od 23 nominacije za Oskara i 17 Emi nagrada, koji je najpoznatiji po tome što ume da prepozna i finansira hit. A to æe, po reèima kritike, "Intolerable Cruelty" svakako i biti. Ovo, medjtim, donekle ne odgovara Klunijevom obeæanju da æe ubuduæe raditi samo kvalitetne umetnièke projekte, buduæi da je bio posramljen filmom ”Perfect Storm“, u kome je glumio glavnu ulogu za koju je dobio 20 miliona dolara. Kluni je, doduše izjavio, da bi ubuduæe bio sreæan samo da radi filmove sa Stivenom Soderbergom i braæom Koen.

"Intolerable Cruelty" je sniman u Las Vegasu i Los Andjelesu sa budžetom od 60 miliona dolara. Film je premijerno prikazan na ovogodišnjem festivalu u Veneciji, u redovnu bioskopsku distribuciju u Americi kreæe 10. oktobra, a u Evropi šesti dana kasnije i to projekcijom u Moskvi.

XS
SM
MD
LG