Linkovi

Britanac  Henman  šampion Leg Mejsona - 2003-08-04


Britanska teniska zvezda, Tim Henman osvojio je titulu šampiona meðunarodnog teniskog turnira Leg Mejson, ovde u Vašingtonu, pobedivši u teškom finalnom meèu èileanskog teniskog asa, Fernanda Gonzalesa. Novinar Glasa Amerike, Džim Stivens javio se sa više pojedinosti sa juèerašnjeg finalnog meèa:

Fernando Gonzales se nalazi usred solidne teniske sezone u kojoj mu u zadnji èas izmièu konaène pobede. Prošle nedelje se pokazao odliènim na tvrdom terenu, stigavši do finala na turniru Leg Mesjon Klesik. No i Tim Henman, inaèe majstor travnatog terena, takoðe se snašao na tvrdoj podlozi, i strateški se postavio prema èileanskom suparniku Gonzalesu, koji je u polufinalu porazio najboljeg tenisera sveta Andrea Agasija.

“Oèito mu poznajem igru, jer sam dva puta igrao protiv njega i vežbao sa njim. Takoðe sam pratio njegovu igru u poslednjih nekoliko godina, te poznajem njegov stil i naèin na koji voli da igra tenis. Oèigledno, nastojao sam da moje prednosti doðu do izražaja”.

Užasna vlaga i vruæina usporile su èetvrto plasiranog svetskog teniskog asa Gonzalesa, koji je za kratko prekinuo drugi set zbog problema sa leðima pošto je Henman veæ pobedio u prvom setu sa 6 prema 3. No Henman, inaèe 10. na svetskoj rang listi, nastavio je sa pritiskom i odneo pobedu u setovima sa 6 prema 4.

XS
SM
MD
LG