Linkovi

Razgovori o nesuglasicama u opoziciji - 2003-07-23


DPS i SDP ni na današnjim konsultacijama nisu pronašli rješenje za sporne odredbe zakona o policiji i agenciji za nacionalnu bezbjednost. Skupštinska rasprava koja je bila zakazana za sjutra, zbog toga je odložena, a predsjednik IO DPS Boro Vuèiniæ najavio je nastavak rada parlamenta tek za narednu sedmicu:

'Vjerujem da æe se u nekoliko narednih dana postiæi dogovori koji bi mogli dati odgovor na još neka pitanja o kojima parlement treba da se izjasni. Ali, naravno, moramo saèekati završetak razgovora da bi vidjeli njihov iskod'.

Amerièki nacionalni demokratski institut (NDI) i radna grupa za implementaciju seta medijskih zakona razgovarali su danas sa predstavnicima parlamentarnih stranaka o zahtjevima opozicije za ponovno uvoðenje tv prenosa sjednica parlamenta i izmjeni medijskih zakona, što je, kako su rekli predstavnici opozicionih stranaka, jedini naèin za rješenje krize:

Direktor kancelarije NDI u Podgorici Liza Meklejn nakon sastanka, rekla je da je za konaènu odluku ipak potrebno vrijeme:

'Recimo da je ponovno uspostavljan dijalog, ali teško je doæi do politièkog dogovora na sjednicama otvorenim za javnost, posebno kada se radi o nekim osjetljivim temama. Važno je da niko nije ustao i napustio prostoriju. Na kraju, svi su rekli da æe nastaviti dijalog. Nadamo se da hoæe i to u okviru radnih sastanaka. Ali, to može potrajati neko vrijeme'.

Nakon neuspjelih dogovora DPS sa svojim koalicionim partnerom i opozicijom, rad crnogorskog parlamenta zboh nedostatka kvoruma potpuno je blokiran.

XS
SM
MD
LG