Linkovi

Amerièki Kongres o Iraku - 2003-07-04


Džon Vorner, predsedavajuæi senatskog odbora za oružane snage, kaže da niko ne bi trebalo pogrešno da veruje da Sadam Husein nije u bekstvu pod pritiskom koalicionih snaga. Medjutim, senator Vorner i dugi kažu da æe, sve dok Sadam ne bude pronadjen, njegovo prisustvo imati negativan efekat na nastojanja koalicije da se stabilizuje Irak. Senator Pet Roberts je predsednik Senatskog odbora za obaveštajna pitanja:

”Moramo pronaæi Sadama Huseina i njegove sinove. Kad to uèinimo narod Iraka neæe više zziveti u strahu od njegovog povratka, što je veoma realno prisutno u mislima mnogih iraèkih gradjana”.

U medjuvremenu, senatori Vorner i Roberts kažu da æe uskoro biti pozitivnih vesti kad je u pitanju iraèko oružje masovnog uništenja. Nijedan od njih nije hteo da iznese detalje, rekavši da su te informacije još uvek tajne. Senatski i odbor predstavnièkog doma æe održati dalje pretrese iza zatvorenih vrata o pitanju tog oružja kad se zakonodavci iduæe nedelje vrate na posao, nakon èega æe uslediti javni pretres.

XS
SM
MD
LG