Linkovi

Liberali nude saradnju Koaliciji za Jugoslaviju - 2002-06-20


Od pet opstina – Kotor, Tivat, Budva, Niksic i Cetinje, gdje su u poziciji da odluce sa kim ce formirati vlast, liberali su ranije od DPS trazili cetiri gradonacelnika, dok od koalicije za Jugoslaviju traze podrsku za svih pet. Miodrag Zivkovic, politicki lider liberala ocekuje dogovor sa projugoslovenskom koalicijom i u opstni Podgorica, gdje liberali zajedno sa koalicijom za YU mogu smijeniti vlast koalicije DPS- SDP:

Predsjednik SNP-a Predrag Bulatovic ocijenio je da ponuda liberala otvara proces demokratizacije u Crnoj Gori i nagovijestio da ce njegova stranka prihvatiti zahtjeve LS-a:

Ukoliko se dogodi da se liberali dogovore, DPS ce od 21 opstine u Crnoj Gori imati vlast samo u Baru, Rozaju, Bijalom Polju, Plavu i Danilovgradu.

Mogucnost dogovora Liberalnog saveza i koalicije za Jugoslaviju, DPS je ocijenila kao jeftini politicki manevar, jer je prethodna ponuda Liberalnog saveza DPS-u bila takva da se znalo da nece biti prihvacena. Liberali su se tako svrstali u jugoslovensku opciju – kaze se u saopstenju DPS-a i dodaje da je sada konacno jasno da je Mali kabinet te stranke obmanuo svoje birace.

XS
SM
MD
LG