Linkovi

Reprezentacija SAD plasirala se u drugi krug - 2002-06-14


Raèunajuæi na neophodan nerešen ishod za ulazak u drugi krug, amerièki fudbaleri su veæ posle pet minuta igre gubili od Poljaka sa 2-0, a njihov jedini pogodak poništen je zbog sumnjivog faula. Polovinom drugog poluvremena Poljska je vodila sa 3-0, a nešto kasnije razlika je mogla da bude i veæa da amerièki golman Bred Frejdel nije odbranio penal. Jedini amerièki zgoditak postigao je Lendon Donovan, u 83. minutu. Medjutim, ovaj poraz nije koštao Amerikance ostanka u šampionatu jer je Južna Koreja pobedila Portugalce sa 1-0. To je obezbedilo Južnokoreancima prvo mesto u grupi D, sa sedam bodova, Sjedinjene Države imaju èetiri, a Portugalija i Poljska su završile sa po tri boda. Samim tim, Sjedinjene Države su se u svojoj grupi popele na drugo mesto. Trener amerièke reprezentacije Brus Arina smatra se sreænim i kaže da je pomalo èudno kako se sve to dogodilo:

”Mislim da na kraju niko nije mogao da prognozira rezultate u ovoj grupi, ali ni rezultate u èitavom svetskom šampionatu. Sve do sada ovo je bio jedan vrlo neobièan svetski šampionat, pa mislim da æe za svih 16 ekipa biti interesantan i nastavak.“

U sledeæem susretu Amerikanci se sastaju sa Meksikancima, dok æe jedan od domaæina, Južna Koreja, igrati sa Italijom. Od sada, eliminacije æe biti pojedinaène.

XS
SM
MD
LG