Linkovi

Amerièki Predstavnièki dom usvojio zakonski predlog za poboljšanje bezbednosti vazdušnog saobraæaja - 2001-11-02


Predstavnièki dom podržava predlog da provera putnièkog prtljaga na aerodromima bude poverena inspektorima iz privatnog sektora pod strogim federalnim nadzorom, dok predsedniku ostavlja moguænost da ih primi u državnu službu. Glasanje u Predstavnièkom domu je obavljeno nakon što je lider republikanske veæine Dik Armi (Dick Armey) uputio sledeæi apel: “Dajmo predsedniku moguænost, ovlašæenje i podršku da uradi ono što je neophodno da zaštiti našu decu dok lete avionima“.

Predstavnièki dom je odbacio predlog da putnièki prtljag na najveæim amerièkim aerodromima pregledaju federalni agenti, predlog koji je jednoglasno prihvaæen u demokratama predvoðenom Senatu koji je podržao i lider demokratske manjine u Predstavnièkom domu, Dik Gephart (Dick Gephardt): ”Bezbednost moramo prepustiti službenicima federalne vlade“.

Zakonski predlozi Predstavnièkog doma i Senata imaju puno zajednièkog. I jedan i drugi se zalažu za prisustvo federalnih agenata na letovima, obezbeðenje vrata na pilotskim kabinama kao i davanje dozvole pilotima da, ukoliko to žele, mogu da nose pištolje. zc

XS
SM
MD
LG