Linkovi

Snažan zemljotres u Japanu; lavina u Kanadi

  • Vesti Amerike

Snažan zemljotres u Japanu; lavina u Kanadi

Snažan zemljotres je danas uzdrmao severni deo Japana.

Američka geološka služba je saopštila da se zemljotres jačine 6,6 stepeni dogodio na dubini od 40 kilometara ispod okeana, na daljini od oko 80 kilometara od jugoistočne obale glavnog japanskog ostrva Honšu.

Lokalni zvaničnici su saopštili da nema izvešaja o žrtvama i da je zemljotres izazvao samo manju materijalnu štetu. Nadležni kažu da nema opasnosti od cunamija.

Takmičari pod lavinom

<!-- IMAGE -->

Kanadska policija pokušava da utvrdi broj nestalih posle lavine koja je pogodila dve stotine motornih sanki u kanadskim Stenovitim planinama.

U jučerašnjoj lavini su poginule najmanje tri osobe, a povređeno je najmanje 20 učesnika takmičenja vozača motornih sanki koje se održava na planini Bulder, oko 400 kilometara severoistočno od Vankuvera.

Policija nije sigurna da li je pod snegom još neko od takmičara. Spasilački timovi sa helikopterima i uz pomoć pasa, koji su sinoć pretraživali planinu, prekinuli su traganje do svanuća.

Kanadski Centar za lavine je izdao upozorenje na lavine u tom delu Britanske Kolumbije za juče i danas, posle mećave koja je ceo region prekrila debelim slojem snega.

XS
SM
MD
LG