Linkovi

Ahmadinedžad: Američke snage ne mogu doneti mir u Avganistan


<!-- IMAGE -->

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad nalazi se u poseti Avganistanu, gde se sastao sa kolegom Hamidom Karzaijem i ponovo oštro kritikovao američku misiju sa ciljem stabilizacije te zemlje.

Tokom posete Kabulu, koja se na kratko poklopila sa posetom američkog sekretara za odbranu Roberta Gejtsa, iranski predsednik je ponovio apel da američki vojnici napuste Avganistan, rekavši da njihovo prisustvo neće doneti mir.

Ranije ove nedelje, sekretar Gejts je optužio Iran da igra „dvostruku igru“ u Avganistanu izražavanjem podrške avganistanskoj vladi, dok potkopava nastojanja koja predvode SAD da se poboljša vlada i stabilizuje zemlja.

Sekretar Gejts je danas rekao da Vašington želi da Avganistan ima dobre odnose sa svojim susedima, ali da bi te zemlje trebalo da budu otvorene i iskrene u poslovanju sa avganistankom vladom. Ahmadinedžad je odgovorio optuživši Vašington da igra sopstvene „dvostruke igre“ kreiranjem terorizma u Avganistanu i potom proglašavanjem potrebe da se vode borbe protiv terorista.

XS
SM
MD
LG