Linkovi

Izvinjenje predsednika Tojote u Kongresu


<!-- IMAGE -->

Predsjednik najveće autokompanije na svijetu Tojote, Akio Tojoda, u današnjem svjedočenju u Kongresu obećao je da će uraditi sve što je u njegovoj moći da spriječi da bezbjednosni problemi na Tojotinim automobilima dovedu do novih smrtnih slučajeva.

Tojoda, unuk osnivača japanskog giganta, kazao je zakonodavcima da mu je izuzetno žao zbog bilo kakvih nesreća koje su zadesile vozače Tojotinih automobila.

"Tojota je u protekle dve godine brzo širila svoje operacije, te strahujem da je tempo rasta bio previše brz. Želeo bi da istaknem da su Tojotini prioriteti u prošlosti bili bezbednost, kvalitet i obim. Redosled tih prioriteta je medjutim poremećen i nismo bili u mogućnosti da vršimo poboljšanja kao što smo to činili u prošlosti i da saslušamo stavove potrošača kako bi napravili bolji proizvod. Žao mi je što je to rezultiralo bezbednosnim problemima, koji su doveli do povlačenja vozila sa kojima se danas suočavamo. Veoma mi je žao zbog svih nesreća koje su zadesile Tojotine vozače."

Na Kapitol Hilu je održan dvodnevni pretres o navodima da je Tojota ignorisala žalbe potrošača o iznenadnom ubrzanju u automobilima te kompanije, zbog kojeg su bili ugroženi životi vozača i putnika. Zakonodavci su oštro kritikovali japansku autokompaniju, okrivljujući je za 39 smrtnih slučajeva.

XS
SM
MD
LG