Linkovi

Osam žrtava napada u pakistanskoj dolini Svat


<!-- IMAGE -->

Policija u dolini Svat na severozapadu Pakistana saopštila je da je u napadu bombaša samoubice na vojni konvoj poginulo najmanje osam ljudi, uključujući nekoliko dece.

Do napada je došlo u glavnom gradu doline Svat, Mingori, koji je relativno miran posle prošlogodišnje oružane ofanzive tokom koje su potisnuti ekstremisti Talibana. Pakistanska armija tvrdi da je ta oblast uglavnom očišćena od pobunjenika, mada vojnici i dalje vode borbe sa ekstremistima u susednim plemenskim oblastima.

U medjuvremenu, pakistanski funkcioneri navode da su zarobili još jednog lidera avganistanskog Talibana koji se krio u Pakistanu. Policija je saopštila da je Mula Abdul Kabir uhapšen u gradu Naušera, 90 kilometara severozadno od glavnog grada Islamabada. U medijskim izveštajima se navodi da je on bio visoki predstavnik Talibana u Avganistanskoj pokrajini Nangarhar.

Kabir je treći najviši pripadnik Talibana koji je uhapšen nakon što je priveden Mula Abdul Gani, takodje poznat kao Mula Baradar, operativni komandant avganistanskog Talibana.

XS
SM
MD
LG