Linkovi

Najmanje 18 poginulih u železničkoj nesreći nedaleko od Brisela


<!-- IMAGE -->

U direktnom sudaru dva prepuna prigradska voza, nedaleko od Brisela, poginulo je najmanje 18 ljudi, dok je mnogo više povređeno.

Vozovi u kojima je bilo između 250 i 300 putnika sudarili su se jutros, po lakoj vejavici, u blizini stanice Bizingen, oko 15 kilometara jugozapadno od briselske prestonice.

Pokrajinski guverner Lodevijk De Vite rekao je da se sudar dogodio tokom jutarnjeg saobraćajnog špica, kada je po svemu sudeći jedan od vozova prošao kroz crveni signal i direktno se sudario sa ekspresnim vozom iz suprotnog pravca. Ranije jutros, železnički funkcioneri su saopštili da je poginulo 25 ljudi, ali broj žrtava još nije zaključen.

U televizijskim snimcima vide se dve uništene lokomotive propete uvis i putnički vagoni rasuti kraj pruge, sa šokiranim povređenim putnicima svuda naokolo. Nije poznato kojom brzinom su se vozovi kretali u trenutku sudara.

Jutrošnja nesreća poremetila je železnički saobraćaj u širokom području. Kompanija Eurostar za danas je prekinula saobraćaj superbrzih vozova od Brisela, kroz tunel ispod Lamanša, do Londona, kao i liniju Brisel - Pariz.

XS
SM
MD
LG