Linkovi

Klinton otpušten iz bolnice; zahvat na srcu prošao glatko


Klinton otpušten iz bolnice; zahvat na srcu prošao glatko
Klinton otpušten iz bolnice; zahvat na srcu prošao glatko

<!-- IMAGE -->

Bivši američki predsednik, Bil Klinton, otpušten je jutros iz bolnice u Njujorku posle uspešnog ugradjivanja dva stenta u zakrčenu arteriju. Njegova supruga, američka državna sekretarka, Hilari Klinon, otputovala je iz Vašingtona u Njujork da bi bila uz njega tokom boravka u bolnici. Državna sekretarka je odložila planiranu posetu Bliskom istoku za jedan dan, tako da će sutra krenuti u Katar i Saudijsku Arabiju. Ćerka Bila Klintona, Čelsi, takodje je bila u bolnici.

Sa osmehom na licu i uz veliku zahvalnost, bivši američki predsednik, Bil Klinton, napustio je jutros bolnicu gde je proveo svega jednu noć. Klinton je u njujoršku Prezbiterijansku bolnicu primljen u četvrtak, pošto je osetio bolove u grudima. Njegov kardiolog, doktor Alen Švorc, pomogao je u uspostavljanju dijagnoze blokirane arterije.

"Na osnovu simptoma sa kojima je došao, odlučili smo da ga hospitalizujemo i obavimo angiograf. Prvi rezultati – elektrokardiogram i krvna slika, nisu pokazali znake srčanog udara", rekao je dr Švorc.

Lekari su mu ugradili dva stenta u jednu zakrčenu koronarnu arteriju, što je, prema njihovim rečima, prošlo bez ikakvih problema.

"On je u odličnom raspoloženju i brzo se oporavlja", poručuje portparol fondacije "Vilijam Džej Klinton", Stiv Barns

Klintonu je 2004. godine ugradjen četvorostruki bajpas kako bi se odblokirale 4 arterije. Bivši američki predsednik je još od dana kada se nominavao za predsednika poznat po tome što voli brzu hranu. Jednom prilikom je čak vodio i novinare u Mek Donalds. Medjutim, od operacije pre 6 godina, Klinton, koji sada ima 63 godine, promenio je način ishrane i počeo redovno da vežba.

<!-- IMAGE -->

Njegovi prijatelji kažu da je bivši predsednik proteklih nedelja delovao umorno, što je posledica dugih sati koje je provodio u kampanji dostavljanja pomoći na Haiti. Bil Klinton je, inače, specijalni ambasador Ujedinjenih nacija za tu zemlju.

"Rekao sam mu da može da se vrati na posao u ponedeljak", kaže dr Švorc.

Bil Klinton, koji je odslužio dva mandata kao američki predsednik, kaže da jedva čeka da se vrati na posao i preko svoje fondacije nastavi da pomaže žrtvama zemljotresa na Haitiju.

XS
SM
MD
LG