Linkovi

Obama traži dogovor o zdravstvu i radnim mestima


Predsednik Barak Obama se nenajavljeno pojavio na današnjoj konferenciji za novinare u Beloj kući i izrazio nadu u uspeh dva glavna elementa svog untrašnjepolitičkog programa: reformu zdravstvene zaštite i otvaranje novih radnih mesta.

<!-- IMAGE -->

Predsednik je rekao novinarima da želi da demokrate i republikanci povedu „suštinsku“ raspravu o zdravstvenoj zaštiti koja se temelji na „opštim činjenicama“. Posle sastanka sa kongesnim liderima obe stranke, on je objasnio da je voljan da se pozabavi pojedinim pitanjima za koja se zalažu republikanci, kao što je zakonski dokument o medicinskim zloupotrebama.

Ipak, on je naglasio da i republikanci treba da prihvate neke od elemenata za koje se zalažu demokrate, kao što su smanjenje cene zdravstvenog osiguranja i povećanje pokrivenosti osiguranika. U pogledu zakononskih mera za smanjenje nezaposlenosti, predsednik Obama je rekao da bi moglo da bude realno brzo prihvatanje zakonskog paketa koji ne obuhvata sve što bi on želeo. Međutim, on je dodao da bi brzo prihvatanje nekakvog paketa moglo da poveća zamah ka većim dostignućima.


XS
SM
MD
LG