Linkovi

Italija podržava integraciju Kosova u EU


Italija podržava integraciju Kosova u EU
Italija podržava integraciju Kosova u EU
<!-- IMAGE -->

Zamenik ministra inostranih poslova Italije Alfredo Mantika posetio je Gračanicu, gde se sastao sa rukovodstvom novoformirane opštine koju finansira Vlada Kosova. Predstavnik italijanske Vlade je najvio podrsku Italije u daljoj integraciji Kosova u Evropsku Uniju.

Zamenik ministra inostranih poslova Italije Alfredo Mantika, u pratnji kosovskog ministra za loklanu samoupravu Sadrija Feratija, posetio je Gračanicu, gde se sastao sa predsednikom novoformirane opštinske vlasti Bojanom Stojanovićem. Italijanski diplomata je pohvalivši učešće Srba na lokalnim izborima i naglasio kako je to dobar korak za dalju integraciju Kosova u Evropsku uniju.

“Italija u kontinuitetu nastavlja da podržava put kojim Kosovo ide, i nastaviće sa svojom podrškom Kosovu i u budućnosti”, rekao je Mantika.

Ministar za lokalnu samoupravu Kosova, Sadri Ferati, istakao je da je prioritet kosovske vlade "integracija svih zajednica kako bi se izgradila zajednička perspektiva za Kosovo“.

Ranije pre podne, italijanski diplomata je razgovarao sa komandantom KFOR-a generalom Markusom Bentlerom. Svoju balkansku misiju Alfredo Mantika nastavlja sutra posetom Bosni i Hercegovini.

XS
SM
MD
LG