Linkovi

Saradnja srpske i njujorške policije


Saradnja srpske i njujorške policije
Saradnja srpske i njujorške policije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Ivica Dačić se u okviru svoje posete Sjedinjenim Državama, sastao sa direktorom njujorške policije, Rejmondom Kelijem sa kojim je razgovarao o saradnji u borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala.

<!-- IMAGE -->

Dačić je poslednjeg dana boravka u Njujorku održao i predavanje na Hariman institutu Univerziteta Kolumbija, pod nazivom "Evropska vizija Srbije" u kojem je istakao značaj političkog pomirenja koje bi - kako je objasnio - trebalo da bude postignuto medju narodima bivše Jugoslavije, sa Evropskom unijom i Sjedinjenim Državama.

"Uvažavajući legitimne interese svih naroda, očekujući i od drugih da uvažavaju legitimne interese Srbije kada je u pitanju mesto gde je Srbija nastala, srpski Jerusalim, Kosovo i Metohija. Kada imamo različite stavove, važno je sačuvati mir i stabilnost, bez sukoba i konflikta, kao što je i bila namera Srbije kada je zatražila savetodavno mišljenje Medjunarodnog suda pravde u Hagu", rekao je Dačić.

Direktor njujorške policije, Rejmond Keli je posle sastanka sa srpskim ministrom unutrašnjih poslova izjavio da je za policiju Njujorka najveći problem rast islamskog terorizma i opasnost od radikalizovanja situacije na Balkanu, što će, prema Dačićevim rečima, predstavljati osnovu za buduću saradnju srpske i njujorške policije.

"Mi smo ponudili razmenu svih informacija koje se pre svega odnose na islamske ekstremističke terorističke grupe i da sa tog aspekta napravimo i saradnju koja bi bila od izuzetnog značaja i za samu bezbednost svih gradjana, ne samo Njujorka već i Beograda i cele naše zemlje", kazao je Ivica Dačić.

XS
SM
MD
LG