Linkovi

Američka vojska privremeno obustavila evakuaciju povređenih sa Haitija


Američka vojska privremeno obustavila evakuaciju povređenih sa Haitija

Američka vojska privremeno je obustavila evakuaciju povređenih iz zemljotresom razorenog Haitija, zbog spora oko toga ko će platiti lekarsku negu žrtava u Sjedinjenim Državama.

<!-- IMAGE -->

Jedan američki lekar koji je učestvovao u humanitarnim akcijama u Port-o-Prensu predvideo je juče da bi zbog toga u narednih nekoliko dana i do 100 njegovih pacijenata moglo da umre. Dr Bart Grin rekao je da je pacijentima neophodno da avionom budu prebačeni u bolje bolnice.

Američka vojska je saopštila da je obustavila letove u sredu, pošto su vlade nekih američkuih saveznih država izrazile zabrinutost povodom toga ko će platiti za lečenje evakuisanih.

Istovremeno, funkcioneri Svetske zdravstvene organizacije su saopštili da će naredne nedelje početi kampanju vakcinacije u cilju zaštite dece koja žive u prenatrpanim kampovima od prenosivih bolesti. Zdravstveni funkcioneri navode da su preživeli na Haitiju izloženi riziku od dijareje, kolere i drugih bolesti koje se prenose usled loših sanitarnih uslova i zagađene vode.

XS
SM
MD
LG