Linkovi

Pakistan: Najmanje 16 poginulih u samoubilačkom napadu


Pakistan: Najmanje 16 poginulih u samoubilačkom napadu
Pakistan: Najmanje 16 poginulih u samoubilačkom napadu
<!-- IMAGE -->

U napadu bombaša samoubice kraj jednog bezbednosnog punkta, u severozapadnoj pakistanskoj oblasti Badžaur, poginulo je najmanje 16 ljudi.

Zvaničnici su saopštili da je bombaš izvršio napad danas, na jednoj pijaci u Karu, glavnom gradu te oblasti, u pograničnom području u kome snage bezbednosti vode borbe sa talibanskim ekstremistima. Više od dvadeset ljudi je povređeno, od kojih su neki u kritičnom stanju.

Pakistanska vojska je 2008. godine započela veliku ofanzivu protiv pobunjenika u Badžauru, a u februaru 2009. je proglasila pobedu. Međutim obnovljeni sukobi u proteklih nekoliko meseci primorali su Pakistan da započne nove operacije, što je podvuklo teškoće u učvršćivanju bezbednosti u plemenskim oblastima.

Do današnjeg samoubilačkog napada došlo je samo dan pošto su pakistanski funkcioneri saopštili da su snage bezbednosti, u vazdušnim napadima i kopnenim borbama u Badžauru, ubile najmanje 24 ekstremista.

U okviru drugog razvoja događaja, pakistanski funkcioneri kažu da je juče najmanje 9 ekstremista ubijeno u, kako se smatra, napadu američke bespilotne letelice, u plemenskom području duž granice sa Avganistanom.

XS
SM
MD
LG