Linkovi

Obama poziva republikance na saradnju


Predsednik Obama pozvao je republikance da saradjuju sa demokratama kako bi rešili najozbiljnije probleme u zemlji i okončali medjupartijska trvenja.

<!-- IMAGE -->

Obrativši se u petak skupu republikanskih članova Predstavničkog doma, predsednik im je poručio da ne želi da Vašington nastavi da operiše na svoj uobičajeni način koji rezultira u paralizi i opstrukcijama zbog medjupartijskog sporenja. Obama je medjutim takodje rekao da negativne ocene njegove politike od strane republikanaca ostavljaju malo prostora za dogovor. On je naveo da su republikanci nazvali predlog reforme zdravstvene zaštite, koja je njegov najviši prioritet, "boljševičkom zaverom".

Predsednik se takodje zapitao zašto se republikanci suprotstavljaju u nekim pitanjima, poput stimulativnog paketa za oporavak ekonomije koji je uključivao i poreske olakšice za koje su se oni zalagali.

Obama je rekao da ima pitanja na kojima dve partije mogu da saradjuju, poput njegovog predloga za otvaranje novih radnih mesta kojim bi malim biznisima bile pružene poreske olakšice od 5 hiljada dolara za svakog novog radnika.

Posle Obaminog izlaganja republikanci su ga zasuli pitanjima, otvoreno se konfrontirajući njegovim stavovima i predlažući svoje ideje o porezima i vladinim izdacima.

XS
SM
MD
LG