Linkovi

Haiti: Pomoć još ne stiže do svih žrtava


Haiti: Pomoć još ne stiže do svih žrtava
<!-- IMAGE -->

Američka vojska saopštila je da saradjuje sa vladom Haitija radi izgradnje privremenog medicinskog centra za žrtve zemljotresa koje se oporavljaju od povreda.

Komandant američke južne komande, general Daglas Frejzer izjavio je da će centar imati oko 3 do 5 hiljada kreveta i da će značajno poboljšati kapacitete za zdravstveno zbrinjavanje. On je rekao da brod bolnica američke mornarice „Komfort“, dostiže svoj maksimum za negu jer neke povrede zahtevaju veći tretman od očekivanog. Frejzer je dodao da će novi centar omogućiti otpuštenim pacijentima prostor i vreme potrebno za oporavak. On je medjutim ukazao da napori da se žrtvama obezbedi hrana nisu uspeli u nekim slučajevima. Dodao je da iako se situacija na Haitiju poboljšava, vojska i dalje pronalazi mesta na kojima više od dve nedelje posle zemljotresa pomoć još nije stigla.

Medjunarodni komitet Crvenog krsta saopštio je da je situacija i dalje neizvesna za stotine hiljada ljudi. Šef te organizacije na Haitiju Rikardo Konti rekao je da ljudi u najsiromašnijim delovima Port-o-Prensa i dalje nemaju dovoljno skloništa, hranu, zdravstvenu negu i sanitarne uslove.

XS
SM
MD
LG